01 februari 11:51, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan

Polisrutan Östhammar:
Vår reception vill meddela att det nu är gott om lediga tider för att ansöka om pass. Så passa på nu innan högsäsongen börjar. Det är klokt att ha lite framförhållning om man skall ut och resa och skaffa pass i tid. Gå in på polisen.se och boka tid!

Lite av senaste periodens anmälningar
Alunda: Kortbedrägeri genom att okänd person använt sig av målsägandens bankkortuppgifter och gjort köp på internet. Brott mot alkohollagen då en näringsidkare haft alkohol i sina lokaler utan tillstånd. Smitning från parkeringsskada.
Gimo: Cykel har blivit stulen ur ett låst garage. Cykeln var låst inne i garaget. En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilförare, denne vägrade dock stanna och försökte köra ifrån polisen. Detta misslyckades och då föraren blev omhändertagen satte han sig til motvärn och blev då sprayad med pepparspray. Föraren saknade körkort och blev rapporterad för olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt att ej ha stannat på polismans tecken.
Hargshamn: En bil stoppas och föraren uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan, anmälan om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Vid en nykterhetskontroll på lv292 blåste en bilförare positivt och blev rapporterad för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning då körkortet var återkallat.
Österbybruk: Bedrägeri genom att målsäganden blivit debiterad en summa varje vecka för en tjänst denne inte beställt.
Östhammar: Inbrott i fritidshus där gärningsmannen krossat glaset i en balkongdörr och sedan gått in och tillgripit gods. Polispatrull blev beordrad till Östhammar då ett vittne sett en misstänkt rattfylla. Vid kontroll visade det sig vara en nykter förare. Däremot uppstod misstanke att nämnda förare försökt utföra ett bedrägeri mot en butik på platsen.
Viltolyckor: Under veckan har 6 viltolyckor anmälts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen