11 februari 19:06, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Ett antal viltolyckor har anmälts i länet efter klockan 15 i dag.

Storuman kommun
15:01 På E12 vid Storuman kolliderade en lastbil med en ren. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är ovisst hur det gick för renen och berörd sameby har kontaktats.

Robertsfors kommun
16:45 På länsväg 652 vid Södra Sandåsen kolliderade en ren och en personbil. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret och berörd sameby har kontaktats.

Lycksele kommun
17:08 På E12 söder om Blåvikssjön kolliderade en ren och en personbil. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby har kontaktats.

Umeå kommun
17:21 Vid Tavelsjö kolliderade en ren och en personbil. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret och berörd sameby har kontaktats.

Sorsele kommun
19:26 Ett skadat rådjur påträffades vid skidstadion i Sorsele. Då ingen anmält det tidigare upprättas en anmälning om smitning. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera djuret.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen