11 februari 21:08, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Ett antal viltolyckor har anmälts i länet efter klockan 15 i dag.

Kiruna kommun
15:27 En person som färdas på E45 norr om Vittange ser en död ren. Då den inte har anmälts till polisen upprättas en anmälan gällande smitning. Berörd sameby kontaktas.

Pajala kommun
16:19 En personbil och en ren har kolliderat på länsväg 835 vid Narken. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart hur det gick för renen och berörd sameby kontaktas.

Piteå kommun
18:07 En personbil och en älg kolliderade på länsväg 374 i höjd med Sikfors. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för älgen, som lämnade platsen. Eftersöksjägare har kontaktats.

Gällivare kommun
18:15 På E45 vid Gällivare kolliderade en buss med tre renar. Det finns inga uppgifter om personskador. Djuren är däremot döda och berörd sameby kontaktas.

18:47 På E10 vid Gällivare har en död ren på träffats. Troligen är den påkörd, men olyckan är inte anmäld. En anmälan gällande smitning upprättas. Berörd sameby är underrättad.

20:06 En personbil och en ren har kolliderat på E10 utanför Gällivare. Inga personskador. Renen kan vara skadad och berörd sameby kontaktas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen