Uppdaterad 16 februari 13:20

15 februari 21:49, Mord/dråp, Linköping

En person anträffad svårt skadad efter larm om skottlossning. Personen avliden, förundersökning om mord har inletts.

20.26 Polisen tog emot samtal gällande en misstänkt skottlossning som skulle ha sett i området Skäggetorp. Flera patruller åkte till platsen.

När polisen kom till platsen anträffades en person, mycket allvarligt skadad.

Polisen har spärrat av i området med anledning av att ett grovt brott har skett.

Just nu arbetar ett flertal polispatruller på platsen.

Uppdatering:

Den skadade personen, en man i 20-årsåldern, skadades så allvarligt att han avled av sina skador. Anhöriga har underrättats.

En förundersökning gällande mord har inletts. Polisen har, och kommer att genomföra, sedvanliga utredningsåtgärder med anledning av att ett grovt brott har skett.

Polisen har bland annat hållit ett antal förhör med personer på platsen och i området. Avspärrningarna kommer att kvarstå till dess att tekniker är klara med sitt arbete på brottsplatsen.

Det finns i nuläget inga uppgifter om anledningen till brottet.

Polisen är angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra som gjort iakttagelser. Vittnen ombeds att ta kontakt med polisen på plats eller ringa 114 14.

Inga ytterligare uppgifter kommer att lämnas i ärendet under natten.

Uppdatering 2020-02-16, 08.30: Utredningsarbetet fortsätter under dagen. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen och någon ny information finns för närvarande inte.

13.15 polisens presstalesperson Thomas Agnevik har ställt några frågor till polisintendent Anna Lindqvist, som är lokalpolisområdeschef och därmed ansvarig på polisverksamheten i Linköping.

- Hur påverkar gårdagens mord arbetet i lokalpolisområdet de närmaste dagarna?

 Efter gårdagens mord kommer vi i lokalpolisområdet att resurssätta extra i den utsträckning det behövs. Utöver att stötta i allt det praktiska runt utredningen kommer vi att vara mer synliga i området. Då kan vi informera om hur vi jobbar och ta emot information och eventuella iakttagelser.

 - Vad gör lokalpolisområdet åt situationen i det utsatta området Skäggetorp? Har ni förhoppning om att få till en vändning i utveckling?

I Skäggetorp har vi ett långsiktigt arbete som vi kommer att fortsätta med. Vi tror på en vändning av området och det kräver ett långsiktigt och kontinuerligt brottsförebyggande arbete, både med våra områdespoliser men också över hela vår organisation.

- Vad vill du säga till boende i närheten som känner en oro efter ännu en skjutning på kort tid?

Vi jobbar för att du som bor i närheten ska kunna leva som vanligt, även när det sker den här typen av grovt våld. Det finns inget som tyder på att boende i området behöver vara oroliga.

För mediaföretag som vill komma i kontakt med Anna Lindqvist finns hon anträffbar på telefon 010-56 671 04.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen