Uppdaterad 17 februari 15:08

17 februari 05:11, Stöld/inbrott, Östhammar

Fyra personer grips misstänkta för stöld genom inbrott.

Polisen får in ett larm från en matvarubutik i Österbybruk. Flera patruller är snabbt på plats och kan gripa tre personer på bar gärning i butiken. Ytterligare en person grips i nära anslutning till butiken. Brottsrubriceringen är stöld genom inbrott.

Uppdatering kl 15:00

Under polisens insats i Österbybruk där fyra personer grips förlorar en av de gripna personerna, en man i 20-årsåldern, medvetandet. Polisens personal påbörjar HRL och tillkallar ambulans. Även en hjärtstartare används. När ambulansen anländer lastas mannen i ambulansen och körs till sjukhus. På sjukhuset avlider mannen. Mannens anhöriga är underrättade.

När en person skadas eller avlider under ett polisingripande anmäls det enligt rutin till särskilda åklagarkammaren för utredning.

Under förmiddagen anhölls de tre personerna som greps i Österbybruk av åklagare på sannolika skäl misstänkta för stöld genom inbrott. Förundersökningen leds av åklagarmyndigheten i Uppsala.   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen