17 februari 05:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 03.39 Göteborg, en gripen för inbrottsstöld
Boende i en fastighet vid Amandas gård i Högstorp vaknar av att hör ljud från källare/trapphus. Polis larmas till platsen. När polisen anländer möte man en man som är på väg upp från källaren. Mannen har en vinkelslip på sig och ett flertal lås i källaren är uppsågade. Bredvid mannen så står en moped som troligen är stulen. Mannen grips och mopeden togs i beslag. Den gripne får först köras till sjukhus då han uppges vara kraftigt påverkad av narkotika.

Kl 05.07 Göteborg, vapenlagen
En polispatrull ser en grupp män, ca 4-5  som uppehåller sig vid Brunnsparken mot Åhlens. De har en väska och polisen finner anledning att tala med dessa män. När polisen närmar sig så springer alla från platsen och släpper väskan. Polisen kan stoppa en av männen. De övriga försvinner mot bussar och spårvagnar. När polisen kontrollerar väskan så visar den sig att innehålla kläder men även två pistolliknade föremål. Den man som man stoppat grips, väskan tas i beslag tillsammans med ïnnehållet i väskan.

Samtidigt söker ett flertal patruller efter de män som lämnat platsen. Ett stor antal personer kontrolleras men för närvarande har ingen ytterligare kunnat gripas. Polisen har bara genomfört en ytlig kontroll av vapen så det är inte fastställt att det rör sig om skarpa vapen. En teknisk undersökning kommer att genomföras. En förundersökning med rubricering grovt vapenbrott har inletts.

Kl 06.55 Uppdatering: Från insatsen på plats meddelas att tre personer nu är gripna, misstänkta för grovt vapenbrott.

Kl 05.16 Uddevalla, stöld av bildelar från bilskrot
Vittnen ser en man som ligger på marken vid en bilskrot på Norgårdsvägen i Herrestad. När man går närmare ser man hur mannen reser sig, springer mot en parkerad bil och hoppar in i den för att sedan köra från platsen över bl.a. gräsmattor mm. På platsen där mannen låg hittar man ett hål i ett staket och bildelar som ligger på marken. Polis tillkallas.

Nya vittnen har sett bilen lämna platsen och det är en vit skåpbil med polska reg.skyltar som kör riks väg 44. Bilen har bl.a. kört mot rött ljus mm. Polis åker till platsen samtidigt så söker ytterligare patruller efter den avvikande bilen. Platsen där man gjort inbrott är en bilskrot. Anmälan upprättas med rubricering stöld alt olaga intrång. De bildelar som återfinns på platsen uppges vara av ringa värde/skrot.

Polisen hittar inte bilen som försvunnit/ingen har gripits.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen