Uppdaterad 18 februari 15:59

18 februari 10:48, Mord/dråp, Borås

Larm kommer in om en misshandel som enligt inringaren skall ha skett utomhus i Erikslund.

Uppdatering klockan 15.45 Den skadade mannen har avlidit av sina skador. Hans anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord pågår, med ett intensivt utredningsarbete. Någon misstänkt gärningsman är fortsatt inte anträffad. Den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen är genomförd, och avspärrningen är därefter hävd. Polis är angelägen om att få in iakttagelser och tips från allmänheten, gällande personer och fordon som kan ha varit synliga i området vid tidpunkten för händelsen. Dessa tas tacksamt emot via växeln 114 14. Polisen kommer under kvällen att befinna sig med på plats med det mobila poliskontoret, samt arbeta trygghetsskapande i området.

 

Ambulans och räddningstjänst åker till platsen, oklart skadeläge. Polis spanar i området kring Kolonigatan och Saltemadsgatan efter en ensam gärningsman klädd i vita skor, grå luvtröja, ljusa byxor. Mannen skall ha en väska med sig. 

Kl 11.07: Den skadade mannen är körd med ambulans till sjukhus, enligt uppgifter kan det röra sig om en knivskada. Avspärrning görs på platsen för teknisk undersökning. Flera polispatruller och polishelikopter söker i närområdet.

Kl 11.30: Den skadade mannen är vara i 70-årsåldern. En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Ingen är i nuläget gripen. Utrednings- och spaningsarbetet fortsätter.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen