Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

18 februari 20:53, Djur, Katrineholm

Hundägare misstänks för djurplågeri.

19.07 en privatperson ringde till polisen om att hen var orolig för en medelålders man i Katrineholm, som inte hörts av eller gått att få tag i under ett par veckors tid.

Polisen gjorde en del rutinmässiga kontroller för att undersöka var personen ifråga kunde finnas. När dessa kontroller inte gav något resultat åkte en polispatrull till mannens bostad. Mannen anträffades i sin bostad och var i dåligt skick både fysiskt och psykiskt. Polisen beställde en ambulans som förde mannen till sjukhus.

I bostaden fanns också en hund som även den var i mycket dålig fysisk kondition. Polisen fattade beslut om att hunden skulle omhändertas med stöd av djurskyddslagen eftersom hunden bedömdes vara i akut dåligt skick. Hunden omhändertogs och kommer att föras till ett djurhem där den får vård och omsorg.

Polisen har också påbörjat en utredning om djurplågeri där hundägaren är misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen