Uppdaterad 19 februari 07:11

19 februari 07:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

22.52 Polisen fick samtal om ett eventuellt åldringsbrott. En man i 85-årsåldern hade blivit uppringd av en man som utgav sig för att vara polis, och han bad om uppgifter om den äldre mannens bankkort och körkort. Uppringaren fick en del uppgifter, men vid en senare koll, efter att polisen hade sett till att bankkortet kunde spärras, hade inga pengar försvunnit från kontot. Polisen vill varna för denna typ av bedrägerisamtal. Man ska aldrig lämna ut uppgifter om sin bank på någon annans uppmaning. Den äldre mannen bor i Vetlanda kommun.

23.18 Polisen kontaktades om klotter i Anderstorp, Gislaveds kommun. Någon eller några hade precis klottrat på ett äldreboende. Polis kom dit, med bland annat hundpatrull. En misstänkt person som inte lydde polisens order blev stoppad av hunden, och blev därmed biten i samband med gripandet. Polisen upptäckte färskt klotter på flera platser i Anderstorp. Mannen som greps är misstänkt för grov skadegörelse och blev anhållen av åklagare under natten. Han är i övre tonåren.

Utöver detta har polisen hanterat en del rattfylleriärenden, andra trafikbrott, utfört kontroller efter eget initiativ eller efter larm från allmänheten, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.