02 februari 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits, se notiser nedan.

22.02 Väktare kontaktade polisen om inbrott på en skola i Kneippen, Norrköping. Någon eller några ska ha stulit gods från en kiosk i lokalen. Någon misstänkt kunde inte hittas.

23.26 Polis fick larm om att någon smällare eller liknande hade exploderat vid porten till en adress på S:t Persgatan i Norrköping. Polis kom dit och kunde konstatera att det luktade rök och att det var skador på porten. En anmälan om skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättades.

23.31 Polisen larmades till en adress vid Regna, Finspångs kommun. Inringaren hade sett obehöriga personer i en larmkamera. En granne upptäckte två personer i en bil, de verkade ha rekat för inbrott och hade setts på en altan. Ytterligare en person hjälpte till att hålla koll på de misstänkta i väntan på polis. De båda misstänkta greps för försök till grov stöld genom inbrott. Det rör sig om två män i 45- respektive 55-årsåldern. Vid visitation upptäckte polisen att de hade brytverktyg med sig. Båda anhölls under natten.

01.30 Polisen fick larm om att en man hade blivit misshandlad med ett tillhygge på Poppelgatan i Motala. Polis kom dit och försökte få klarhet vad som hade hänt. Det visade sig att en man i 55-årsåldern hade ett jack i huvudet. Polisen skrev en anmälan om grov misshandel för att utreda vidare vad som inträffat.

04.46 Polisen larmades om bråk i en bostad i Skänninge, Mjölby kommun. Polis kom dit och kunde gripa en man i 45-årsåldern, misstänkt för misshandel av en kvinna. Hon ska inte ha varit allvarligt skadad.

Utöver detta har polisen hanterat ett flertal larm om bråk och misshandel där ingen har gripits och ingen har skadats allvarligt. Dessutom har polisen hanterat berusade och narkotikapåverkade personer, trafikbrott m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen