02 februari 14:30, Trafikkontroll, Sorsele

Ammarnäs, resultat efter helgens skoterkontroller

Polisen har under helgen kontrollerat skotertrafiken i Ammarnäs med omnejd. Patrullen hälsar att de mött många glada fjällbesökare och skoteråkare. Inga onyktra förare har påträffats, vilket är glädjande. Några trafikbrott har dock konstaterats.

Under fredagen fick två bilförare ordningsbot (böter) efter att ha kört för fort med bil och tillkopplat släp. En av förarna stoppades mellan Arvidsjaur och Sorsele, en mellan Sorsele och Ammarnäs.

Under fredagen kontrollerade patrullen också en ung skoterförare som hade två passagerare. Föraren var under 15 år och samtliga på skotern saknade hjälm. Där blev vårdnadshavare misstänkt för tillåtande av olovlig körning.

Utöver det genomfördes två flygande inspektioner av skotrar.

Arbetet fortsatte under lördagen. Fyra förare fick ordningsbot (böter) på grund av avställd skoter och på grund av skotrar som saknade registreringsskyltar.

En förare som kontrollerades misstänks för olovlig körning.

Fyra flygande inspektioner genomfördes också på skotrar som hade brister gällande registreringsskyltar.

Under söndagen stoppades en förare som kört på väg med släde och passagerare, vilket inte är tillåtet. Även i dag har polisen genomfört flygande inspektioner av ett antal skotrar.

Sammanfattningsvis visar helgens kontroller att flera skotrar har brister när det gäller registreringsskyltar, en del är helt utan och en del är felplacerade eller svåra att avläsa på annat vis. Registreringsskylten ska sitta framtill på fordonet och vara väl synlig. Som förare kan du ställa dig tio meter (i en rak linje) framför fordonet och själv kontrollera. Går registreringsskylten att avläsa?

Patrullen hälsar att fler skoterkontroller kommer att göras under vintern och våren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen