22 februari 07:48, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har under natten hanterat ett 70-tal händelser. En person har gripits, åtta personer har omhändertagits för fylleri eller andra ordningsstörningar.

03.27 Skadegörelse, Gränna
Polis larmades till en pågående skadegörelse på Hamnvägen i Gränna. En man skulle ha slagit sönder flertalet rutor på en fastighet med ett tillhygge. Han ska även ha tagit sig in i en tvättstuga på innergården och slagit sönder den. När polis kom till platsen kunde mannen gripas under odramatiska former. Han anhölls inte av åklagare och därför hävdes gripandet vid 06.40 på lördagsmorgonen. Mannen, som är i 35-årsåldern, är misstänkt för skadegörelse. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

03.38 Bråk, Jönköping
Polis larmades till en bostad i Liljeholmen, Jönköping, efter samtal om bråk i bostaden. När polis kom till platsen fann man ett flertal mycket berusade personer i bostaden. Ingen misshandel hade skett, utan mer verbalt tjafs under påverkan av alkohol. En person omhändertogs enligt PL13.

06.46 Trafikolycka, Jönköping
Singelolycka på Barnarpsgatan i Jönköping där en personbil av okänd anledning kört in i en vägskylt i rondellen vid högskolan. Föraren oskadd, ringde själv SOS och larmade om olyckan. Bilen behöver bärgas. Föraren uppgav själv att han somnat vid ratten och en förundersökning om vårdslöshet i trafik har därför inletts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen