24 februari 08:07, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 22.00-07.00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:22 Narkotikabrott, Luleå
Polisen kontrollerar en man i centrala Luleå. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mannen misstänks också för ringa narkotikabrott, eget bruk samt narkotikabrott i överlåtelsesyfte då narkotika hittas på mannen. Han misstänks också för grovt brott knivlagen då han bar kniv i påverkat tillstånd på allmän plats.

00.47 Drograttfylleri, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kalix. Föraren, en kvinna, visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Hon tas med för provtagning.

Kvinnan misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott genom eget bruk, innehav samt överlåtelsesyfte och även brott mot knivlagen. Bilen tas i beslag enligt TBL 7§ (Trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet.

00:57 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Gammelstad, Luleå. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat i länet under natt och tidig morgon, en i Kiruna kommun och en i Älvsbyn. Ingen person har kommit till skada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen