Uppdaterad 04 mars 11:00

24 februari 14:33, Mord/dråp, försök, Västerås

En man misstänks ha utsatts kraftig våld.

En skadad man hittas av allmänhet i en trappuppgång på Skallberget. Mannens skador är av sådant slag att polisen misstänker att mannen utsatts för kraftigt våld av en annan person.
Flera patruller och ambulans larmas till adressen.
Den skadade mannen förs till sjukhus. Händelsen rubriceras som mordförsök och i nuläget kommenterar polisen inte mannens skador ytterligare.

Ca kl 14:45 trycker personal i ett närliggande apotek på ett överfallslarm på grund av en situation som uppstått i apoteket.
Vilket slags situation det rör sig om kommenteras inte närmare, men polisen arbetar parallellt med båda händelserna och det går inte att utesluta att det finns en koppling till händelsen i trappuppgången.  

Uppdatering kl 20:55

Under eftermiddagen griper polisen en man i 45-årsåldern. Åklagare anhåller senare på kvällen mannen som som skäligen misstänkt för försök till mord.
I nuläget riktas inga misstankar mot några andra personer.
Mannen som skadades vid händelsen är kritiskt skadad.

 
Uppdatering 4 mars 10:53

Den man som hittades allvarligt skadad i en trappuppgång och som sedan dess vårdats på sjukhus, avled sent under tisdagsvkällen. Sedan tidigare sitter en man häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Brottet kommer rubriceras om. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Polis och åklagare kommenterar inte ärendet ytterligare.  Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen