Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

25 februari 14:30, Rån, Gnosjö

Grovt rån och människorov i Hillerstorp.

Polisen fick under kvällen den 24 februari kännedom om att en person i Hillerstorp skulle ha blivit utsatt för brott. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt och senare inleddes en förundersökning om grovt rån alternativ rån och människorov.

Rånrubriceringen gäller att den drabbade har blivit bestulen på föremål och i samband med det hotad med vapenliknande föremål. Människorovet består i att den drabbade inte har fått lämna platsen. Vilken typ av vapen det rör sig om kan polisen inte berätta närmare om.

Två platser i Hillerstorp spärrades av och det är på grund av att polisen ska göra kriminaltekniska undersökningar på de platserna med anledning av brottsutredningen.

Det pågår ännu inledande utredningåtgärder såsom förhör med drabbad och vittnen, kriminalteknisk undersökning, hundsök och beslag av bevisföremål. Många ytterligare utredningsåtgärder återstår också att utföra.

Det finns för närvarande inte någon frihetsberövad i utredningen.

Några ytterligare detaljer om ärendet kan för närvarande inte lämnas eftersom det då finns risk för att vittnen och andra kan påverkas.

Förundersökningen kommer inom kort att ledas av åklagare varför eventuella frågor hänvisas till åklagarkammaren i  Jönköping.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i Hillerstorp under gårdagkvällen och natten eller andra som har information att lämna. Tipsa polisen på 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen