Uppdaterad 26 februari 06:53

25 februari 21:34, Mord/dråp, försök, Stockholm

En person är allvarligt skadad och förd till sjukhus i ambulans från Centralstationen. Han har med stor sannolikhet blivit stucken med kniv.

 

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Polisen har genom vittnen till händelsen fått signalement på gärningsmännen som eftersöks.

Uppdatering klockan 23:05

Fyra personer har gripits och är misstänkta i förundersökningen. De har förts till en polisstation. Brottsplatsen är bedömd till att vara på en perrong till T-Centralen. Målsägaren har med stor sannolikhet efter brottet förflyttat sig i rulltrappa till en hall med nedgång från Vasagatan.

Uppdatering den 26 februari klockan 00:00

Vid brottstillfället skadades ytterligare en person. Denne skadades lindrigt. Han har hämtats hos polisen av vårdnadshavare. 

Kriminaltekniker säkrar teknisk bevisning och spår. Bildanalytiker hämtar in och analyserar filmer från övervakningskameror. Även hundpatrull genomför sök för att eventuellt säkra teknisk bevisning.

Uppdatering den 26 februari klockan 06:47
Den man i 17-års åldern som skadades av ett vasst föremål, troligen en kniv, har avlidet, hans anhöriga är underrättade. De fyra gripna personerna är efter beslut av åklagare anhållna på sannolika skäl misstänkt för mord. De är män och i åldern 17-21 år.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.