Uppdaterad 26 februari 07:37

26 februari 01:18, Trafikbrott, Västerås

En bilförare stannar inte på polisens tecken.

Vid Folkparksmotet på E18 ger en patrull tecken åt en bilförare att stanna men föraren kör istället iväg. Ett kortare (ett par minuter) förföljande uppstår men på Sjukhusvägen stannar föraren som är en man i 20-årsåldern med en annan man i 20-årsåldern som passagerare.
Föraren misstänks vara narkotikapåverkad och blir medtagen för provtagning. I bilen hittas både en kniv och en yxa. Polisen skriver anmälningar om brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och föraren får sitt körkort omhändertaget.

Rättelse kl 07:33

Förföljandet uppstod någonstans mellan Anundshög och Hälla då en patrullbil blev passerad av en personbil som kördes i hög hastighet (ca 220 km/h) - föraren kör av E18 vid Folkparksmotet men kör in i en refug och vid Knektgatan tar färden slut då bilen gått sönder. Förutom ovanstående brott har föraren även blivit delgiven misstanke om vapenbrott då det hittades pepparsprej i bilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen