26 februari 12:39, Olaga intrång, Åtvidaberg

Olaglig ungdomsfest avbröts hastigt på morgonen.

07.56 en anmälare, som precis anlänt hem efter semester, ringde till polisen om att en grupp ungdomar olovligt hade trängt sig in i ett obebott hus på gården, belägen på landet utanför Åtvidaberg.

Huvuddelen av ungdomarna åkte hastigt iväg i en bil, men en av dem blev kvarlämnad hos inringaren, som bor på gården där huset är beläget. Inringaren berättade att stugan var uppbruten och att någon hade rökt och slagit sönder inredning i stugan.

En polispatrull åkte till gården där stugan är belägen och höll förhör med den kvarlämnade mannen, som är i 20-årsåldern. Han misstänks för olaga intrång, skadegörelse och ringa narkotikabrott eget bruk. Han har lämnat prov och förhörts.

En annan polispatrull sökte upp och stoppade de andra ungdomarna som hade lämnat platsen i bil. Förare var en man i 20-årsåldern och han blev misstänkt för drograttfylleri. Han fick genomgå provtagning och förhör och körkortet omhändertogs av polisen.

Det var fyra passagerare i bilen, en man och tre kvinnor, alla i 20-årsåldern. Alla fyra blev misstänkta för ringa narkotikabrott och de fick också genomgå provtagning och förhör.

Bilen som ungdomarna färdades i var en hyrbil och när polisen kontaktade hyrbilsföretaget avbröts hyresavtalet och bilen återlämnades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen