Uppdaterad 26 februari 20:31

26 februari 17:17, Trafikbrott, Vansbro

Grov olovlig körning och drograttfylleri på E16 i Vansbro.

En anmälare kontaktade polisen om en bil som på E16 vid Nås vinglade betänkligt och som vid något eller några tillfällen var nära att köra i diket.

Efter en del spaning lyckades en polispatrull ca en timme senare lokalisera aktuell bil i Vansbro som de lyckades stoppa. Föraren visade sig vara en man i 60-årsåldern som saknar körkort. Han visade tecken på att vara drogpåverkad varför han medtogs för provtagning och förhör.

Mannen har mängder av domar sedan tidigare avseende både grova olovliga körningar och rattfylleribrott. Han är nu ånyo misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

UPPDATERING: Vid skyddsvisitationen av mannen anträffade patrullen en mindre mängd narkotikaklassade preparat varför han nu även är misstänkt för ringa narkotikabrott avseende innehav.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen