Uppdaterad 27 februari 17:23

26 februari 23:54, Försvunnen person, Hässleholm

Polisen behöver allmänhetens hjälp med att hitta en försvunnen 77-årig kvinna.

Den försvunna kvinnan lämnade hemmet i närheten av Kungstorget någon gång mellan kl. 9 och 12 idag och har därefter inte setts till eller hörts av.

Kvinnan kan uppfattas som förvirrad och har en sjukdomsbild som kräver medicinering. Det är därför mycket viktigt att hon hittas skyndsamt.

Kvinnan är kort och med något kraftig kroppsbyggnad. Hennes ögon är mörka. Kvinnan har en slöja som döljer hennes hår. Hon är klädd i en lång svart jacka och har en väska.

Kvinnan rör sig långsamt och är i dålig fysisk kondition.

Det kan inte uteslutas att kvinnan tagit sig från Hässleholm med kollektivtrafik.

Om du ser eller har sett kvinnan i närtid, vänligen ring 112 och be att bli kopplad till Polisens ledningscentral i region Syd.

Uppdatering 06:52:

Kvinnan är fortsatt försvunnen. Polisen fortsätter sökarbetet i Hässleholm med radiobilspatruller, hundpatruller och helikopter.

Uppdatering 09:15

Polisen går ut med bild på den försvunna kvinnan. Sökområdet är fortsatt centrerat till Hässleholm, men kvinnan kan även ha lämnat orten med tåg. Polisen är därför intresserad av om någon har sett kvinnan på annan ort i Skåne eller Småland. Har du sett kvinnan? Ring 114 14. Om du ser kvinnan just nu kan du använda larmnumret 112.

Uppdatering kl. 17.21: Kvinnan är anträffad oskadd. Polisen tackar för hjälp och engagemang.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.