Uppdaterad 27 februari 11:59

27 februari 11:22, Polisinsats/kommendering, Malmö

Torsdag 27 februari, kl 18.55 spelar Malmö FF och Wolfsburg fotbollsmatch på Stadion i Malmö.

Polismyndigheten har bedömt matchen som en särskild händelse.
Det övergripande målet för den polisiära insatsen är att alla upplever evenemanget som välkomnande, tryggt, säkert och stämningsfullt.

− De två lagen som möts i Malmö har båda många supportrar som vill heja fram sitt lag. Vi både tror och hoppas att det blir en folkfest men är förberedda om ordningsstörningar uppkommer säger polisens kommenderingschef Anders Wiberg som samtidigt hälsar Wolfsburg välkomna till Malmö.

Matchen kommer att innebära en viss trafikpåverkan i anslutning till arenan och på större gator mellan arenan och centrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen.
Det kommer att finnas ordningsvakter på plats och polisens uppgift är att tillsammans med arrangören arbeta för ett tryggt och säkert arrangemang.

Polisens förberedelser inför matchen har präglats av dialog och samverkan med de båda fotbollsklubbarna och dess olika supportergrupperingar. Både polisen och arrangören kommer att arbeta aktivt med tillträdesförbuden: Polisen med att anmäla personer, som till exempel tänder bengaliska eldar, och arrangörerna med att säkerställa att personer med tillträdesförbud inte släpps in på arenan.

– Tillträdesförbudet är ett av våra viktigaste verktyg för att få bort otillåten pyroteknik från läktarna. Vi har tagit stora kliv i frågan under det senaste året och kommer att fortsätta driva det arbetet, fortsätter Anders Wiberg.

Vid polisinsatsen kommer drönare att användas i brottsförebyggande syfte. Det område där drönarna kommer att användas i finns utmärkt på kartan, följ nedan länk. Du kan läsa mer om polisens arbete med kamerabevakning och personuppgiftsbehandling på www.polisen.se/personuppgifter

Polismyndigheten arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

 

Frågor om polisens arbete relaterat till fotbollsmatchen besvaras av Patric Fors på 0722-183478

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen