Uppdaterad 27 februari 19:14

27 februari 16:08, Trafikolycka, Umeå

Trafikolyckor vid Nydalarondellen på Ersboda.

Enligt initiala uppgifter har två trafikolyckor inträffat nära i tid mellan Nydalarondellen och rondellen på Formvägen på Ersboda. Det saknas uppgift om eventuella personskador. 

Tre bilar står trafikfarligt till och måste bärgas från platsen. Det är i nuläget oklart hur många bilar som är inblandade totalt.

Det råder stopp i trafiken i södergående riktning och trafiken rullar endast långsamt i nordlig riktning. 

Polisen är på plats.

Uppdatering 19:07: Ingen person har skadats i olyckorna. Ambulansen var på plats för att kontrollera de inblandade. 

Den första olyckan, som polispatrullen först uppmärksammade när de skulle passera platsen, gällde en personbil som skulle köra om ett långsamtgående fordon i södergående riktning och i samband med det körde in i ett vajerräcke. Ordningsbot (böter) gällande otillåtet körfältsbyte utfärdades till föraren. 

När patrullen var vid den första olyckan fick de se ytterligare en olycka i norrgående riktning. En personbil körde in i en annan personbil bakifrån. Föraren av den ena bilen fick en ordningsbot för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen