28 februari 05:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Ett urval ur händelserna i länet under kvällen/natten. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 22.50 Vänersborg, brand
Räddningstjänst och polis samt ambulans kallas till en brand i en industrilokal vid Blästringsgatan. Lokalen kan innehålla gasolflaskor. En person uppges vara skada.När man kommer fram visar sig det att det brunnit i en sk lackbox. Den skadade avförs till sjukhus, oklart skadeläge. Branden släcks. Polisen upprättar anmälan om arbetsplatsolycka samt vållande till kroppsskada.

Kl 00.35 Göteborg, skadegörelse
Boende på Önskvädersgatan ringer polisen och uppger att man hört en hög smäll i fastigheten och att det är rökutveckling på platsen. Möjligen kom smällen från en gångtunnel som går genom fastigheten. Räddningstjänst och polis åker till platsen. 

På plats konstaterar polis och räddningstjänst att någon placerat sprayflaskor mot en dörr till fastigheten i tidigare nämnda tunnel. Därefter har man eldat på dessa flaskor och de har då exploderat.Inga kända personskador. Polisen upprättar anmälan med rubricering skadegörelse. 

Kl 01.34 Lilla Edet, brand
Räddningstjänst och polis kallas till en brand vid Metholmen, Öresjö.På plats konstateras att det är ett fritidshus som brinner och att det är en fullt utvecklad brand. Fastigheten brinner ner till grunden. Inga kända personskador. Polisen söker i området med hund kring fastigehten för att se om det finns spår av att någon som kan ha lämnat fastigheten, inga kända spår. När det inte går att fastställa hur branden startat så upprättas anmälan om grov skadegörelse genom brand.  

Kl 03.51 Göteborg, misshandel och olaga hot
Polisen och ambulans larmas till Burger King, Kungsportsavenyn efter det att vittnen sett en man sparka och hota en gravid kvinna mot magen och huvud. När man kommer fram så finner man kvinnan men gärningsmannen har försvunnit. Kvinnan avförs med ambulans till Östra sjukhuset för kontroll, enligt ambulanspersonal fanns inga ytliga/synliga skador. Anmälan misshandel och olaga hot. Ingen gripen i nuläget.

Kl 03.52 Stenungsund, grov stöld
En man kontaktar polisen och uppger att han blivit rånad ca 45 minuter för han ringer polisen. Händelsen ska ha inträffat på väg hem då han passerat ett antal personer vid en pizzeria. De ska ha sagt åt honom att lämna över plånboken, vilket offret då gjort. Det ska ha varit 3-4 män och offret är själv osäker på hur de såg ut. Inga kända personskador. Polis på plats och de upprättar anmälan om grov stöld.  

         

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen