Uppdaterad 28 februari 07:31

28 februari 06:35, Trafikolycka, personskada, Göteborg

Trafikolycka mellan två personbilar vid Alelyckan enligt SOS.

Polis och ambulans larmas till Gamlestadsvägen där två personbilar ska ha kolliderat, allt enligt SOS.

Polisen på plats.

Vägen helt avstängd mellan Ingo-Nylöse kyrka. Båda förarna är skadade. En man har avförts till Sahlgrenska sjukhuset omedelbart. Troligen allvarligt skadad. Den man som avförts kan möjligen misstänkas för grovt rattfylleri, troligen tillkommer ytterligare trafikbrott.

Ytterligare en man i den bil som vållat olyckan har även han blivit körd till sjukhus, enligt uppgifter från olycksplatsen har denna man troligen lindrigare skador. Det finns i nuläget frågetecken kring vem som kört den bil som vållat olyckan, båda i bilen kan därför misstänkas för rattfylleri.

Båda bilarna i beslag för teknisk undersökning. Bärgning pågår på platsen.

En passagerare ur den andra bilen har körts till sjukhus, klagar på ryggsmärtor. När det gäller föraren så har även han körts till sjukhus, klagar på smärta från bilbälte, oklart skadeläge i båda fallen.

En buss har troligen varit inblandad i olyckan, dock indirekt. Inga personskador.

Polis på plats tror sig har identifierat föraren av den vållande bilen, det är dock inte fastställt. Denna förare är misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik. Ingen av de som varit i den vållande bilen har ännu kunnat höras.

Kl 08.06: Vägen åter öppen för trafik.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen