29 februari 07:11, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

01.13 Rattfylleri, Stocklycke, Alingsås. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll, där föraren, en man visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Passageraren misstänks för ringa narkotikabrott.

01.15 Kontroll av personbil, Rannebergen. En bil avviker från polis vid en kontroll, och ett förföljande inleds. Bilen kör dock av vägen, och samtliga i bilen kan kontrolleras. Ambulans och räddningstjänst skickas till platsen, men ingen av de inblandade behöver föras med för vård. Föraren, en 17-årig man, misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt försökt till våld mot tjänsteman. Detta då han initialt försökt att köra på en polis.

01.31 Missbruk av larmanordning, Svenshögen. Polis skickas till Svenshögen där en man dragit i ett tågs nödbroms, och uppger att han önskar vända tåget. Han hinner dock gå av tåget innan polis anländer, men han anträffas av polis i närheten. En anmälan om missbrukande av larmanordningar upprättas.

02.44 Stöld/inbrott, Tollered. Polis skickas till platsen efter samtal om glaskross till en förskola.Två män ska ha sprungit i från platsen, och dator samt skärmar ska ha tillgripits. Polis söker i området med hundpatrull, och de två misstänkta männen kan gripas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen