29 februari 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Södermanlands län har hanterat ett 60-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Natten har varit relativt lugn för att vara en helgnatt samt lönehelg, nio personer har omhändertagits för fylleri eller andra ordningsstörningar.

23.05 Trafikbrott, Eskilstuna
En polispatrull fick syn på en A-traktor på Folkestaleden, i riktning mot Folkesta, som höll alldeles för hög hastighet. Patrullen körde ikapp fordonet som då körde i ca 100 km/h. Föraren vägrade sedan stanna på polismans tecken och ett kortare förföljande inleddes, som tog stopp på Stenmansgatan. Föraren, en pojke i 15-årsåldern, försökte springa från platsen men fångades snabbt in. Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik för att bland annat ha kört på fel sida av vägen samt på cykelbana, drograttfylleri, olovlig körning och för att ej ha stannat på polismans tecken.

00.06 Brand, Strängnäs
Brand i stillastående bil. Ägaren ringde själv och larmade. Bilen hade körts strax innan den började brinna, det finns ingen misstanke om brott.

03.41 Bråk, Strängnäs
Polis larmades till en krog i centrala Strängnäs efter larm om bråk. Hög berusningsgrad på samtliga inblandade, vilket gjorde det svårt att reda ut vad som hänt. Bråk hade uppstått mellan en man i 25-årsåldern och en grupp unga personer i 20-årsåldern. Två anmälningar har upprättats om misshandel, den ena med 25-åringen som målsägande och den andra med fyra personer i 20-årsåldern som målsägande. Ingen person ska ha behövt sjukhusvård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen