Uppdaterad 29 februari 16:55

29 februari 13:06, Ordningslagen, Malmö

Demonstration utan tillstånd, centrum.

Uppringare larmar om att 30-40 personer blockerar gator och vägar i vad som ser ut att vara en demonstration i området kring Södra Förstadsgatan. Ett flertal bilister uppges vara påverkade. Det saknas tillstånd för sammankomsten och en anmälan om brott mot ordningslagen kommer därför att upprättas. När gruppen når Regementsgatan försöker en bilist köra genom tåget. Ingen person skadas i samband med detta men föraren, en man i 45-årsåldern, omhändertas av polis som är på plats. I nuläget är det oklart vad mannnen kan komma att misstänkas för.

Uppdatering 16:40:

Bilisten är misstänkt för framkallande av fara för annan, då han försökt trycka sig igenom tåget med sin bil. Ingen person blev skadad vid händelsen. Då demonstrationen ej var tillståndsgiven av polis upprättas en anmälan om brott mot ordningslagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen