03 februari 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.28 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörfning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.47 polisen fick uppgift om att en kvinna skulle ha blivit utsatt för våldtäkt i en bostad i Mjölby. Polisen åkte till den aktuella bostaden för att ta reda på vad som hänt och det visade sig att kvinnan misstänks ha utsatts för handlingar som kan betraktas som våldtäkt. Polisen inledde en förundersökning om våldtäkt och den drabbade kvinnan, som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus för undersökning. Den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern anträffades i lägenheten och han greps som misstänkt för våldtäkt. Han har förhörts av polisen under natten och efter förhöret blev han anhållen av åklagare.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen