Uppdaterad 05 februari 16:50

05 februari 14:05, Åldringsbrott, Orust

Polisen i Stenungsund vill varna för sk åldringsbrott. Minst två personer har blivit utsatt under gårdagen. Båda fallen var i Svanesund.

Polisen i Stenungsund har under dagen fått information om att två äldre personer, en kvinna född -48 och en man i 80-årsåldern ska under gårdagen blivit utsatta för sk åldringsbrott. Båda är boende i Svanesund.  

I båda fallen har två kvinnor, mörka och kortväxta ringt på hos de båda drabbade. De har på dålig svenska uppgivit att de har haft som uppdrag att städa hos de personer som de besöker. De har inte visat någon typ av legitimation. Ingen av de drabbade har beställt städning.

Då det gäller kvinnan så har hon omedelbart avvisat dem och stängt dörren, hon har ingen städhjälp. Mannen har tyvärr släppt i de båda. För närvarande är det inte känt om de lyckats komma över något av värde.

Polisen i Stenungsund vill på detta sätt gå ut med en varning och dessutom gärna få reda på om det finns ytterligare fall av denna typ av bedrägeri som man inte känner till. Varningen gäller inte bara Svanesund utan får även gälla för hela kuststräckan.

Anmälan har upprättats med rubricering bedrägeri och försök till bedrägeri.

Tips till lämnas till polisen på 114 14. Det rör både personer och fordon som kan vara aktuella.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen