05 februari 19:35, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Ett antal viltolyckor har anmälts i länet efter klockan 16.

Robertsfors kommun
16:51 En personbil och två renar kolliderade på E4 vid Djäkneboda. Inga personskador, men renarna dog. Berörd sameby har kontaktats.

17:37 En personbil och ett rådjur kolliderade på länsväg 652 vid Lantvallen. Inga personskador. Rådjuret skadades och eftersöksjägare har kontaktats.

17:46 En personbil och minst tre renar har kolliderat på E4 söder om Bygdeå. Inga personskador. Det är oklart hur det har gått för djuren och berörd sameby har kontaktats.

18:15 En personbil och en ren har kolliderat på E4 mellan Bygdeå och Sävar. Inga personskador. Det är ovisst hur det gick för renen. Berörd sameby har kontaktats.

19:00 En personbil och en ren har kolliderat på E4 vid Djäkneboda. Inga personskador. Det är ovisst hur det gick för renen. Berörd sameby har kontaktats.

Skellefteå kommun
17:47 En personbil och ett rådjur har kolliderat på väg 768 vid Bissjön. Inga personskador. Djuret är dött och eftersöksjägare kontaktas för att ta hand om kadavret.

Vindeln kommun
17:49 En lastbil och ett rådjur har kolliderat på länsväg 363 mellan Mårdsele och Rusksele. Inga personskador. Djuret dog dock och eftersöksjägare kontaktas.

Åsele kommun
19:13 En personbil och en ren har kolliderat på länsväg 557 utanför Åsele. Inga personskador. Djuret dog och berörd sameby kontaktas.

Lycksele kommun
19:28 En lastbil och en älg har kolliderat på E12 vid Blåvikssjön. Inga personskador. Älgen skadades och eftersöksjägare har kontaktats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen