Uppdaterad 06 februari 12:56

06 februari 03:27, Detonation, Södertälje

Detonation vid en parkerad bil i Södertälje.

Flera personer ringde till Ledningscentralen om att de hört en kraftig smäll i Södertälje. Då polis kom till platsen konstateras att något har detonerat i anslutning till en bil som stått parkerad vid ett bostadshus.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med detonationen. Polis har spärrat av ett område runt platsen där det smällt och arbetar med att samla in information. Polisens tekniker och bombtekniker är på väg till platsen.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Uppdatering klockan 06.03
Detonationen har inträffat i området Karlhov. Busstrafiken i området har i nuläget en omdragen färdväg.

Uppdatering klockan 08:36
Polisens arbete på plats fortsätter med att ta reda på vad som har hänt. Det görs teknisk undersökning samt att undersöka om de boende har hört eller sett något. Så länge detta arbete pågår på plats kommer avspärrningarna vara kvar. Det finns fortfarande inte någon uppgift om att någon person är fysiskt skadad. Polisen på plats har talat om att det inte är några uppenbara skador på fastigheterna i området.

Uppdatering klockan 10:44
De avspärrningar som polisen har på plats har minskats ner, vilket påverkar kollektivtrafiken på ett positivt sätt. De kan numera passera Karlhovsvägen i riktning mot Enhörnaleden.

Uppdatering klockan 12:55
Avspärrningarna som har funnits togs bort vid 11:30 tiden, då arbetet på plats var avklarat. Två fordon bärgades från platsen då polisens tekniker ska undersöka dem på annan plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen