06 februari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Anna Göransson.

00.45 Skövde, brand
Från Vallmovägen kommer uppgifter om en brand, räddningstjänst till platsen. Det visar sig vara en villavagn som brinner. Polis gör en avspärrning för teknisk undersökning, inga personskador finns uppgivna. Villavagnen är helt utbrunnen. En anmälan om skadegörelse genom brand, ingen gripen i nuläget.

01.24 Göteborg, brand
Från Monteringsvägen kommer uppgifter om att en parkerad personbil exploderat, inga personskador finns uppgivna. Räddningstjänst till platsen och polis spärrar av för teknisk undersökning. Den exploderade bilen har mindre skador och två intillparkerade bilar har mindre skador. Övervakningsfilm från området kommer att undersökas, nationella bombskyddet kallas till platsen. En förundersökning är inledd gällande allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns ingen gripen.

01.25 Svenljunga, rattfylleri
Polis stoppar en personbil för kontroll på Stapelvägen. Föraren som är i 20-årsåldern misstänks vara narkotikapåverkad och tas med för provtagning. Anmälan skrivs gällande misstänkt drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott eget bruk samt våldsamt motstånd. Inga personskador finns uppgivna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen