06 februari 07:14, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.10 polisen har hittills hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, fem har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, tre har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.45 vid en rutinkontroll av en bilist i stadsdelen Ryd i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. Förare var en man i 60-årsåldern och han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. En passagerare i bilen, en kvinna i 30-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav och även hon fick följa med för provtagning och förhör.

Polisen åkte till en skola på Taborgsbergsvägen i Norrköping med anledning av inbrottslarm. Det visade sig att flera rutor krossats och att tjuvar verkar ha varit inne i skolan och stulit en eller flera datorer. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan någon misstänkt person.

01.33 polisen åkte till Bygärdesgatan i Linköping med anledning av uppgifter om en dikeskörd bil. När polisen kom till platsen uppstod misstankar om att föraren kunde ha varit drogpåverkad. En man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och alkoholrattfylleri. En annan man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör på grund av misstanke om ringa narkotikabrott eget bruk.

01.55 polisen fick samtal om två mycket kraftigt påverkade män i receptionen på ett hotell i centrala Linköping. Båda två omhändertogs för berusning och den ena av dem, en man i 20-årsåldern var nära medvetslöshet varför han skjutsades till akuten. Han misstänks nu för ringa narkotikabrott eget bruk.

03.08 väktare kallade på polisen efter att skadegörelse hade upptäckts på en skola i Linghem. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att 25 glasrutor hade krossats på skolan. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse. Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från Linghmessklan under kvällen/natten. Tipsa polisen på 114 14.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen