Uppdaterad 06 februari 19:22

06 februari 14:12, Mord/dråp, Sollentuna

Polisen fick samtal om en skadad person vid ett torg i Sollentuna centrum.

Då det fanns initiala uppgifter att gärningspersonen sprang i riktning mot tågstationen begärde polisen att inga tåg ska lämna stationen innan polisen undersökt perrongen.

Den skadade personen ska finnas i närheten av en busstorg.Polisen har spärrat av platsen och arbetar med att ta reda på vad som har hänt.

Uppdatering kl 15:15

Personen som anträffats var träffad av skott och är svårt skadad. Han är förd till sjukhus i ambulans. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Rubriksättningen på händelsenotisen är ändrad med anledning av den inledda förundersökningen.

Brottsplatsen är avspärrad och skall undersökas av kriminaltekniker. Det finns ett stort antal vittnen till händelsen och de förhörs av poliser på plats.

Tågstoppet förbi Sollentuna station är hävt.

Uppdatering klockan 19:00

Den skottskadade mannen har till följd av sina skador avlidit på sjukhus. Han var i 20-års åldern.

Brottsplatsundersökning som genomförs av kriminaltekniker pågår och den ska senare biträdas av specialsökhundekipage.

Vittnesförhör sammanställs just nu i en utredningsinsats. Bildanalytiker går igenom filmer från övervakningskameror och det pågår en inventering av vilka kameror som kan ha dokumenterat företeelser av värde för förundersökningen.

Det finns poliser på plats tillsammans med resurser från kommunen vars syfte är att besvara frågor från boende och andra personer. Dessa enheter kommer vara på plats fram till klockan 23:00 för att vara tillbaka klockan 07:00 i morgon. Polisen har även upprättat ett mobilt poliskontor i området

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.