06 februari 20:04, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

Ett antal viltolyckor har anmälts i länet efter klockan 15 i dag. Inga personskador har rapporterats.

Strömsund kommun
15:45 På länsväg 837, vid Görvik-Sörviken, kolliderade en skåpbil och en ren. Inga personskador. Renen sprang in i skogen. Berörd sameby har kontaktats.

Krokom kommun
16:53 En personbil har kolliderat med en ren på länsväg 339 vid Gravbränna. Inga personskador. Det är oklart hur det har gått för djuret. Berörd sameby är kontaktad.

19:26 På länsväg 614 vid Ytterån-Rödön har en personbil och en älg kolliderat. Inga personskador. Älgen sprang till skogs och eftersöksjägare kontaktas.

Härjedalen kommun
17:40 En personbil och en ren har kolliderat på länsväg 514 nära Björnrike. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby har kontaktats.

18:27 En personbil har kolliderat med en ren på länsväg 514 mellan Vemhån och Sveg. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby har kontaktats.

Åre kommun
18:01 En personbil har kolliderat med ett rådjur på länsväg 637 vid Tossberg. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret, som lämnade platsen. Eftersöksjägare kontaktades.

19:18 På E14 vid Mattmar har en personbil och en älg kolliderat. Inga personskador. Djuret lämnade platsen och eftersöksjägare har kontaktats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen