07 februari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm.

22.41 Borås, farligt föremål.
I området Göta, Rundeln, har en detonation vid en fastighets entré ägt rum. Vittnen har sett personer springa från platsen i samband med händelsen. Finns även uppgifter om att en vit kombi bil setts lämna området strax innan explosionen. Ingen har kommit till fysisk skada och platsen är avspärrad. Nationella bombtekniker har varit på platsen och det rör sig troligen om en så kallad ”banger”. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningen hävs senare under natten då polis var klara på platsen.

00.27 Tidaholm, stöld av cykel.
En patrull kontrollerar en man som kommer cyklandes på en nyare cykel på Norra Kungsvägen. Vid samtal med mannen som är i sällskap med en kvinna erkänner att han stulit cykeln strax innan kontrollen. Cykeln tas i beslag och ett kort förhör hålls på platsen innan sällskapet får lämna platsen till fots. En anmälan skrivs och man kommer se till att cykeln återlämnas till rättmätig ägare.

03.32 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist där fordonet skall vara avställt. När man pratar med föraren så saknar hon körkort samt visar tecken på drogpåverkan. Då detta inte är första gången så har man även rätt till att ta bilen i beslag enligt Trafikbrottslagen. Föraren får följa med för provtagning och bilen bärgas från platsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.