07 februari 13:19, Narkotikabrott, Kiruna

14 personer misstänkt för narkotikabrott, eget innehav. Kiruna, Norra Lappland

Polisen har den senaste tiden tagit 14 personer födda mellan 1996-2001 för kroppsbesiktning misstänkt för narkotikabrott, eget bruk. 8 av dessa blev även rapporterad för narkotikabrott, eget innehav samt drograttfylleri och 6 personer var okänd av polisen i dessa sammanhang.

Under en veckas tid kraftsamlade lokalpolisområdet för att intensifiera arbetet mot narkotikabrott i Kiruna.

-  Detta är ett arbetssätt som vi återkommande kommer att jobba med, berättar Petter Wikström tf Lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Norra Lappland.

Utöver det ordinarie arbetet mot narkotika så kraftsamlar myndigheten då och då för att stävja brott inom vissa områden.

-  Vi utgår från vår lägesbild och tar beslut allt eftersom vilken inriktning vi ska ha kommande period, säger Petter Wikström.

-  Det känns bra att vi lyckats få bort en del narkotika från gatorna och att vi på så sätt kan begränsa tillgängligheten av narkotika, säger Petter Wikström.

Polisen arbetar för att minska tillgången till narkotika i samhället. Det sker ofta genom riktade insatser mot miljöer där narkotika förekommer. Polisen har ett nära samarbete med sociala aktörer. Målet är att minska exponeringen för droger och nyrekryteringen till drogmissbruk.

 

Media hänvisas till

Petter Wikström, tf Lokalpolisområdeschef tel 010-568 45 90

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen