08 februari 07:53, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 65-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll.
En person har gripits, se händelse nedan. Tre personer har omhändertagits för fylleri enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01.18 Trafikolycka, Vetlanda
Larm om en bil som kört av vägen på riksväg 47. En bil med fyra personer i hade kört av vägen och stod åtta meter ut på en åker. Föraren hävdade att han väjt för ett rådjur som hoppat upp på vägen, vilket orsakat avåkningen. Inga personskador.

02.22 Rattfylleri, Värnamo
En polispatrull befann sig i centrala Värnamo när en personbil körde in på en gågata. Patrullen stoppade och kontrollerade föraren som lämnade ett positivt blåsprov i polisens sållningsinstrument. Efter ytterligare provtagning visade det sig att han hade 1,42 promille alkohol i blodet och han är därmed misstänkt för grovt rattfylleri. Den misstänkte är en man i 25-årsåldern.

04.29 Skadegörelse, Tranås
Polis fick samtal om en man som sparkade och förstörde saker i centrala Tranås vid en bensinmack. Mannen ska bland annat ha gett sig på flera bilar på platsen, slagit sönder sidospeglar och rutor på bilar med ett tillhygge. Polis kom till platsen och fick tag på mannen på Ågatan. Han är misstänkt för att ha orsakat skador på ett 10-tal bilar samt på flera bensinpumpar. Mannen som är i 30-årsåldern greps på plats, misstänkt för grov skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen