08 februari 07:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 120-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits, se händelse nedan. Sex personer har omhändertagits för fylleri enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

23.07 Misshandel, Linköping
Polis larmades till en bostad i centrala Linköping där en kvinna hade blivit misshandlad av en man. När polis kom till platsen hade kvinnan låst in sig i badrummet och hade tydliga skador efter slag i ansiktet och på huvudet. En misstänkt gärningsman var kvar i bostaden när polis kom dit och han greps misstänkt för misshandel i relation. Den gripne är en man i 60-årsåldern. Målsäganden, en kvinna i 50-årsåldern, fick följa med ambulans till US, och har kunnat höras av polis där.

01.36 Brand, Motala
Räddningstjänst och polis ryckte ut till ett flerfamiljshus i Råssnäs, Motala, efter larm om en rökfylld trappuppgång. Det visade sig vara en torrkokning i en av lägenheterna. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats med lägenhetsinnehavaren, en man i 40-årsåldern, som misstänkt.

02.04 Trafikolycka, Norrköping
Två bilar, en personbil och en taxi, krockade i korsningen Smedjegatan/Vattengatan. Ingen person behövde följa med ambulans till sjukhus. Taxiföraren ansågs som vållande till olyckan då han ej iakttagit högerregeln.

03.51 Trafikolycka, Finspång
Larm om en singelolycka på riksväg 51 mellan Finspång och Skärblacka, där en personbil kört av vägen. Bilen hade kört av vägen, in i skogen. Föraren avförd med ambulans till sjukhus med smärtor i nacke och hand. Det finns ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen