09 februari 14:21, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - en sammanfattning från fredag 31/1 - fredag 7/2

I denna Polisruta så redovisas ett urval av händelser och anmälningar som polisen hanterat inom Knivsta kommun från fredagskväll den 31/1 till fredagskväll den 7/1. Bland annat har polisen haft trafikontroller på Brunnbyvägen och Forsbyvägen samt plockat in drograttfyllerister på E4an. Du kan också läsa om framgången i ärendet gällande stölderna mot äldre, om en fest med oinbjudna gäster, samt om polisens arbete vid Ängbyfacklan. Sist kommer även lite information om Grannsamverkan och tid och plats för polisens informationsmöte om detta.

Stölder från äldre personer
Flertalet äldre personer har drabbats av stöld i sina hem sista tiden. Polisen arbetar intensivt med fallet och den som är misstänkt i ärendet är i skrivande stund häktad. Personen är häktad som misstänkt på sannolika skäl. En rätte-gång kommer sedan att avgöra om personen är skyldig eller inte. Har du uppgifter rörande händelsen så kontakta polisen på telefonnummer 114 14 (på förekommen anledning så är det endast dessa siffror du slår, d.v.s. inget riktnummer eller liknande). Vänta inte utan gör detta direkt då tiden är avgörande.

Oinbjudna festgäster
En händelse det pratats mycket om i veckan är en fest som spårade ur i Knivsta. Festen skulle ha varit för ett litet slutet sällskap men omkring 100 oinbjudna personer dök upp. Detta resulterade bland annat i en del slagsmål. Polisen var dock snabbt på plats och kunde stävja händelsen. Flertalet andra vuxna hjälpte även till och visade på civilkurage. Att så många personer dök upp beror på att ryktet om festen spridits på social medier utan festarrangörens medgivande. Med dagens teknik sprids information fort och brett. Vid tendenser till likande händelser är det bra om informationen når polisen tidigt så att förebyggande insatser kan göras samt att föräldrar och andra vuxna är ute och rör sig i området.

Ängbyfacklan
Under torsdagen hade jag som Kommunpolis en lucka i det strategiska arbetet och då möjlighet att arbeta på fältet ett tag. Detta genom att närvara vid årets Ängbyfacklan. Tillsammans med en kollega och fyra polisvolontärer patrulle-rades Knivsta av i trygghetskapande syfte. Det märks att Knivsta är en av Sveriges tryggaste kommuner vilket är glädjande att se, någon vi alla ska förvalta väl. På själva Ängbyfacklan ställdes polisbussen upp för att visa upp den för barnen och så arbetade vi trygghetskapande, relationsbyggande samt delade ut information gällande grannsamverkan och polisens volontärverksamhet. Polisvolontärerna gjorde här ett fantastiskt jobb vilket uppskattas mycket! På polisens hemsida kan du läsa mer om volontärverksamheten, länken hittar du längst ner i artiklen.

Möte om Grannsamverkan (GSV)
I syfte att förhindra inbrott och arbeta trygghetsskapande så kan man gå med i Grannsamverkan. Ett riktigt bra koncept som verkligen gör skillnad. Är du intresserad av att veta mer om hur just du kan bidra så kom till polisens informationsmöte den 18e mars i Knivsta kommunhus kl. 19.00.

31:e januari – 7:e februari
NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN I KNIVSTA - Antal
Böter Trafikbrott 3
Omhändertagna körkort 1
Omhändertagna bilnycklar - vid misstanke om att vissa trafikbrott kom-mer att begås får polisen omhänderta bilnycklarna för att förebygga brott. 1
Omhändertagna personer 1
Gripna 1
Trafikolycka 2
Husrannsakan 1
Tips/Telefonsamtal om brott m.m. från medborgare 42
Kontrollerade Personer/Fordon 30


ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT - Antal
Anmälan om misshandel 2
Anmälan om drograttfylleri 1
Anmälan om ringa narkotikabrott, eget bruk 1
Stöld genom inbrott i kiosk 1
Viltolyckor - anpassa hastigheten för att minska risken. Om olyckan sker ska man märka ut olycksplatsen så att jägare sedan kan spåra djuret. 6

Anmäla brott eller tipsa polisen :
Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott / färsk gärning: Ring 112

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen