01 januari 06:45, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot nyårsafton har polisen hanterat totalt 96 ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits för brott (se nedan) och 17 personer har omhändertagits för berusning eller misstänkt påverkan av droger. En stor del av de ärenden som har hanterats har berört berusning och bråk av olika slag.

Under nyårsafton och under natten mot nyårsdagen har 26 ärenden med raketer eller smällare inkommit till polisens regionledningscentral rörande Jönköpings län.

Här följer ett urval av de ärenden som polisen har hanterat.

00:18 Polisen tog emot samtal om bråk i en bostad i Bodafors. När polisen kom till platsen var en person mycket utåtagerande och polispatrullen begärde förstärkning och sprayade en man med pepparspray. Poliserna fick mannen under kontroll och han greps för grovt olaga hot och misshandel mot en annan person som också fanns i bostaden. Han misstänks också för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd mot poliserna. Den gripne mannen är i 25-årsåldern. Ingen har skadats allvarligt i samband med händelsen.

02:39 Polisen kontaktas av en lastbilschaufför som befinner sig i Vetlanda. Med sig i lastbilen hade han en kvinna. Enligt chauffören ska kvinnan inte må bra och vara i behov av hjälp. Polisen mötte upp dem för att ta reda på vad som hade hänt. Efter att ha pratat med parterna greps mannen misstänkt för misshandel mot kvinnan. Mannen och kvinnan ska känna varandra sedan tidigare. Ambulans har varit på plats och kontrollerat kvinnan som inte har några allvarliga skador.  
 
05:47 Polisen larmades till en bostad i Huskvarna med anledning av ett bråk. På plats greps en man i 55-årsåldern för misshandel mot en kvinna som han har en relation med.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen