01 januari 06:57, Sammanfattning natt, Kronobergs län

Sammanfattning av nyårsnattens händelser.

23:00, Växjö: Polispatruller skickas till Hjalmar Petris väg för att biträda räddningstjänsten. Det är oroligt på platsen och två personer frihetsberövas. I samband med ingripandet går ett 15-tal personer till angrepp mot polisen. Flera brandbomber av typen molotovcocktails mot patrullerna. Dessa briserar i anslutning till både personal och fordon. En anmälan om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel upprättas. Ingen person kommer till skada i samband med händelsen.

00:05, Växjö: Flera uppringare larmar om stök och vårdslöst skjutande med fyrverkerier i området kring Klostergatan. Polispatruller skickas till platsen för kontroll. En anmälan om misshandel upprättas efter att en fyrverkeripjäs riktats mot en balkong på Klostergatan/Sandgärdsgatan. På balkongen befann sig flera personer och minst två av dessa uppger att deras hörsel skadats i samband med smällen. Ingen misstänkt är gripen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen