01 januari 07:24, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot nyårsafton har polisen hanterat totalt 99 ärenden som rör Södermanlands län. En man har gripits misstänk för misshandel, se nedan. 24 personer har omhändertagits för berusning eller misstänkt påverkan av droger. En stor del av de ärenden som har hanterats har berört berusning och bråk av olika slag.

Under nyårsafton och under natten mot nyårsdagen har 37 ärenden med raketer eller smällare inkommit till polisens regionledningscentral rörande Jönköpings län.

Här följer ett urval av de ärenden som polisen har hanterat.

03:22 Polisen larmades till en bostad i Skiftinge efter larm om ett lägenhetsbråk. När polisen kom till platsen möttes de av motstånd och en man satte sig till motvärn när polisen skulle kontrollera honom. Mannen fick sprayas med pepparspray och han belades med handfängsel. Mannen är i 35-årsåldern och han greps misstänkt för våld mot polis. Brottsrubriceringarna är våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

04:41 Polisen larmades till en lägenhet på Lagrådsgatan i Eskilstuna med anledning av att boende hade upptäckt inbrott i sin lägenhet. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan 22 och 03. Gärningspersonen har tagit en tv, en dator och en kamera. Polisen har varit på plats och tagit upp en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt.

04:54 Polisen larmades till en lägenhet i området Frösäng i Oxelösund med anledning av inbrott i en villa. Tre spelkonsoller saknas från bostaden. Polisen har varit på plats och upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

05:54 Polisen fick samtal om pågående skadegörelse på en parkerad bil på Sjökaptensvägen i Nyköping. Två män har setts slå på en bil och också kastat in en smällare i den. Polisen kontrollerade två män i anslutning till bilen och de misstänks för att ha utfört skadegörelsen. Männen är båda två i 20-årsålden. Efter förhör på plats släpptes männen men en anmälan om skadegörelse är upprättad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen