01 januari 07:30, Sammanfattning natt, Stockholms län

I länets polisområde har det varit mer poliser ute under nyårsnatten än en vanlig helgnatt.

Det gör att polisen kan vara på plats på flera platser samt genom tidiga ingripande förhindra att personer skadas eller att allvarliga brott begås. Många jobb har handlat om personer som skjuter raketer eller kastar smällare. Personalen vid ledningscentralen har upplevt att samtalen om berusade personer och bråk mellan en eller flera personer har varit fler än en vanlig helg. 

Poliserna som jobbade i Stockholm city tog upp en anmälan angående våldtäkt. En kvinna anmälde att hon varit utsatt för våldtäkt utomhus i närheten av Kungsträdgården. Brottsoffret fördes till sjukhus och ingen gärningsperson är gripen.

Två kvinnor som tog kontakt med polisen talade om att de blivit sexuellt ofredande. Männen som misstänks för detta greps. Brottsplatsen är i närheten av  Strömkajen. En av männen är inte längre frihetsberövad men fortfarande misstänkt för brotten. 

Övrigt
Under årets första sex timmar registrerade ledningscentralen 555 händelserapporter av dessa bedömdes 98 stycken vara prioritet 1. Samma tidsperiod 2019 registrerades 515 händelserapporter och 86 stycken bedömdes som prioritet 1.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen