Uppdaterad 01 januari 07:52

01 januari 07:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nyårsnatten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har haft drygt 180 ärenden mellan kl 22 och 06, vilket är betydligt mer än en vanlig helgnatt. Men sammanfattningsvis har nyårsfirandet varit något lugnare än ett år tidigare. Tre personer har gripits och 38 personer har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, rattfylleri, psykisk ohälsa, eller för störande av allmän ordning.

01.03 Polisen anträffade en man på Nya torget i Norrköping. Han verkade vara påverkad av narkotika och togs med för provtagning. Efter visitation blev han misstänkt för narkotikabrott, innehav, av normalgraden och omhändertagande övergick till ett gripande. Mannen hade dessutom en polismössa på huvudet, och han blev därmed även misstänkt för föregivande av allmän ställning. Mannen är i 25-årsåldern. Gripandet hävdes vid 04-tiden.

01.47 Larm om att någon hade blivit nedslagen på Sunnebovägen i Åtvidaberg. En man skulle ligga på marken. Polis kom dit och kunde konstatera att det fanns ytterligare en skadad man. Den ena fördes till sjukhus med ambulans, den andra fick skjuts till sjukhuset av polisen. Dessa två ska ha slagits med varandra. Den ena mannen greps, och en förundersökning om misshandel inleddes för att utreda vad som hade hänt. Han är i 25-årsåldern.

01.59 Det kom larm om slagsmål på Drottninggatan i Norrköping. Polis kom dit och en man i 30-årsåldern greps, misstänkt för att ha misshandlat två kvinnor och en man som samtliga är i 25-årsåldern. Det finns inga uppgifter om att de ska ha varit i behov av ambulans.

02.08 Polisen kontaktades om att det hade skett en våldtäkt i Norrköping. En man i 20-årsåldern kunde gripas som misstänkt för detta. Den drabbade är en kvinna i samma ålder. Utredningen är i ett tidigt skede och ytterligare detaljer kan inte lämnas i nuläget.

21 ärenden har registrerats på ledningscentralen som larm om personer som skjuter raketer, fyrverkerier eller smällare på ett farligt sätt. Klockan 01.18 tryckte personal på en restaurang i centrala Linköping på överfallslarmet efter att några personer skjutit fyrverkerier inne på restaurangen. Det finns ingen information om att någon ska ha skadats. Personerna är ännu inte identifierade, men övervakningskamerabilder kommer att granskas. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen