01 januari 08:33, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nyårsnattens polisverksamhet i Jämtlands län.

Det har varit en natt med normalt antal ärenden för en nyårsafton. Polisens ledningscentral har hanterat 73 ärenden i Jämtlands län mellan klockan 22.00 och 06.00.

Polisen har hanterat många ärenden gällande fylleri och ärenden kopplat till det. Elva personer har omhändertagits för fylleri, enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

En man har gripits och senare anhållits misstänkt för ett mordförsök på Frösön, Östersund (se nedan).

22:32 Rattfylleri, Strömsund
Polisen uppmärksammar en skoter där det finns misstanke om att föraren är berusad. Föraren försökte springa ifrån polisen men patrullen sprang i kapp honom. Mannen vägrar först blåsa i sållningsinstrumentet och tas med för provtagning. Föraren, som är i 20-årsåldern, har 0,78 milligram alkohol per liter utandningsluft och misstänks därmed för grovt rattfylleri.

22:59 Försök till mord, Östersund
Polisen beordras till en adress på Frösön där en man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation till. Mannen, som är i 70-årsåldern grips och anhålls senare. Brottet rubriceras som försök till mord. Målsäganden, kvinnan som är några år yngre än mannen, förs till sjukhus. Det finns inga närmare uppgifter om hennes skador, men förhör har hållits med henne.

23:30 Misshandel, Östersund
Polisen beordras till en bensinstation i Östersund med anledning av en misshandel utanför. En man i 25-årsåldern har skadat axeln efter att ha blivit misshandlad. När polisen kommer finns inte den misstänkte kvar på platsen. En anmälan om misshandel upprättas.

00:41 Misshandel, Östersund
Polisen beordras till en adress utomhus i centrala Östersund med anledning av en misshandel. Mannen som misstänks ha misshandlat en annan man omhändertas enligt LOB. Den utsatte mannen förs till sjukvård, det finns inga närmare uppgifter om skadeläget. Polisen kontrollerar ett antal andra personer på platsen och avvisar dem därifrån. En anmälan om misshandel upprättas.

00:47 Misshandel, Östersund
Polisen kontaktas gällande en misshandel. En man uppger att han har blivit misshandlad av några okända gärningspersoner som sedan lämnade platsen. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

03:17 Rattfylleri, Härjedalen
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 502 i Härjedalen. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han tas med för provtagning. Den misstänkte är i 25-årsåldern. En anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk upprättas. Mannen får också sitt körkort omhändertaget innan han skjutsas hem.

03:51 Misshandel, Östersund
Polisen beordras till en adress på Frösön med anledning av ett bråk. En man uppger att han har blivit misshandlad av en kvinna. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan om misshandel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen