01 januari 11:06, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nyårsnattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normalt antal ärenden för en nyårsafton. Polisens ledningscentral har hanterat 120 ärenden i Västerbottens län mellan klockan 22.00 och 06.00.

Polisen har hanterat många ärenden gällande fylleri och ärenden kopplat till det. Polisen har också hanterat ett antal ärenden gällande våld i nära relation. 

Cirka 16 personer har omhändertagits för fylleri, enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

22:41 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till Mariehem med anledning av ett bråk. Två kvinnor ska ha blivit misshandlade av en man som sedan lämnat platsen. Enligt de uppgifter som finns tillgängliga fördes en av kvinnorna till sjukvård. Polisen upprättar en anmälan gällande misshandel och en anmälan gällande grov misshandel. Ingen är frihetsberövad i ärendet i nuläget.

23:46 Ordningslagen, Lycksele
Polisen kontrollerar en minderårig pojke som har avfyrat raketer i centrala Lycksele. En anmälan upprättas gällande brott mot ordningslagen och pojkens vårdnadshavare kontaktas.

23:57 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en bostad med anledning av en misshandel. En man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation till. Mannen, som är i 55-årsåldern omhändertas initialt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han anhålls dock senare misstänkt för misshandel.

00:25 Alkohollagen, Lycksele
Polisen kontrollerar en 16-årig pojke i centrala Lycksele som har alkohol på sig. Polisen förverkar alkoholen och kontaktar pojkens vårdnadshavare.

01:00 Ordningslagen, Lycksele
Polisen kontrollerar en person i 50-årsåldern som skjutit raketer i Lycksele. Polisen beslagtar kvarvarande raketer och förverkar dem.

01:12 Misshandel, Skellefteå
Polisen får kontakt med en kvinna på en restaurang i Skellefteå som uppger att hon har blivit slagen om en okänd gärningsman. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

01:15 Brand, Kåge
Polisen larmas om en brand i en lägenhet i Kåge. Samtliga boende på adressen har tagit sig ur huset. En man har på onsdagsmorgonen anhållits misstänkt för mordbrand. Lägenheten är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras på platsen.

01:42 Misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till en adress i Morön med anledning av ett bråk. En man i 25-årsåldern misstänks ha misshandlat en några år yngre man. En anmälan upprättas och den misstänkte avvisas från platsen.

01:51 Rattfylleri, Dorotea
Polisen får ett larm om att en person har blivit påkörd av en skoter på en mindre ort i Dorotea kommun. Personen förs till sjukvård. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Skoterföraren, en man, misstänks för rattfylleri (eftersupning), grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Skotern är tagen i beslag.

01:59 Ordningslagen, Umeå
Polispatrull uppmärksammar två personer som skjuter raketer i centrala Umeå. Polisen tar fyrverkerierna i beslag och upprättar en anmälan om brott mot ordningslagen. De två misstänkta är två män i 20-årsåldern.

02:36 Misshandel, Hemavan
Polisen beordras till ett hotell i Hemavan med anledning av ett bråk. Det är oklart hur många som har varit inblandade. Men polisen tar upp tre anmälningar gällande misshandel, bland annat en anmälan och en motanmälan. Två av männen som har varit inblandade i bråket får skjuts från platsen.

02:40 Misshandel, Umeå
Polisen kontaktas angående ett bråk i en bostad i Umeå. En man på adressen misstänks ha misshandlat två kvinnor. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för gärningarna som rubriceras misshandel respektive grov misshandel. Bägge kvinnor har förts till sjukvård. Det finns inga närmare uppgifter om skadeläget.

03:54 Misshandel, Hemavan
Polis beordras till en adress i Hemavan där en stökig fest pågår. En ung kvinna har blivit misshandlad av en man i samma ålder. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen