10 januari 06:04, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Christer Fuxborg.

00.13 Brand, Bohus. Polis och räddningstjänst skickas till Bohus centrum, där en bil brinner, på parkeringen till tågstationen. Stor spridningsrisk ska finnas. En bil blir utbränd, och en parkerad intill får brandskador. Anmälan upprättas. Det finns ingen misstänkt.

01.04 Brand, Arentorp. Polis och räddningstjänst skickas till platsen, efter larm om brand i ett garage. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. Händelsen har inte medfört några personskador.

02.05 Rattfylleri, Spekeröd, Stenungsund. Polispatrull skickas till en drivemdeldststion, efter att en kvinna inte kunnat betala för den tankning hon gjort. Kvinnan upplevs även som påverkad. Polispatrull tar med kvinnan för provtagning, misstänkt för drograttfylleri, grov/olovlig körning, brott mot knivlagen, narkotikabrott och stöld/ringa stöld.

04.28 Rattfylleri, Bergsäter, Borås. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll, där föraren, en man, visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

04.36 Brand, Underåsgatan, Uddevalla. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen efter larm om brand i trapphus. Räddningstjänst släcker branden. Boende i huset evakueras. I anslutning till adressen kontrolleras en kvinna, och hon grips av polis som misstänkt för mordbrand. Platsen spärras av i väntan på kriminalteknisk undersökning. Boende i huset kontrolleras om de andats in rök, men det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen