10 januari 07:36, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:28 Drograttfylleri, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil strax utanför Piteå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. En anmälan upprättas gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk.

02:58 Olovlig körning, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Bergsviken. Föraren, en man i 40-årsåldern, saknar behörighet att köra. En anmälan om olovlig körning upprättas.

04:27 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har haft en trafikkontroll i Koskullskulle, Gällivare. Samtliga fordon och förare som kontrollerades var utan anmärkning.

04:38 Inbrott, Luleå
Polisen kontaktas angående ett lägenhetsinbrott i Bergsviken. Inbrottet ska ha skett någon gång under torsdagen. Bland annat elektronik har tillgripits. Polisen har varit på plats för förhör. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

04:53 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har haft en trafikkontroll på Parkgatan i Gällivare centrum. Sju personer fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

05:38 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har haft en trafikkontroll på Nuolajärvivägen i Gällivare. 27 förare fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

Övrigt: Tre viltolyckor har inträffat i Norrbottens län under natt och tidig morgon, ingen person har kommit till skada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen