10 januari 13:45, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammars kommun

Polisrutan Östhammar:
På kvällen nyårsafton, vid 22-23-tiden iakttogs två personer som krossade ett fönster till en villa i Östhammar. Strax efter iakttogs ytterligare två personer i området. Vid samma tillfälle var det ett fullbordat inbrott i villa på närliggande gata samt ytterligare ett försök till inbrott på samma gata. Personerna är en man ca 30+ samt en yngre man/pojke, och en man ca 20 år och en kvinna 35+. Har ni ytterligare iakttagelser eller information om detta så kontakta polisen.

Lite av periodens (191223-200108) anmälningar
Alunda: En bil stoppas och föraren kom att misstänkas för att vara påverkad av narkotika, Anmälan om drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk) samt grov olovligkörning (föraren saknade körkort) upprättades. Vid husrannsakan anträffades cannabis varvid en person kom att misstänkas för narkotikabrott. 4 viltolycko.
Gimo: En bilförare kom att misstänkas för drograttfylleri, olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel då han utan lov tagit bilen. Inbrott i en container där kommunen förvarat div lövblåsar, grästrimmrar mm. Stöld av extraljus från en bil. Stöld av en cykel från busstationen. Viltolycka.
Gräsö: Viltolycka.
Hargshamn: 3 viltolyckor.
Österbybruk: Skadegörelse vid biblioteket genom att okänd person har brutit upp lådan för återlämnade böcker samt smällare smällda på entrédörrens handtag. Inbrott i villa, inga brytmärken och okänt vad som tillgripits.
Östhammar: Försök till stöld av båtmotor från en båt liggandes på trailer på tomten. Två fullbordade villainbrott och två försökt till inbrott. (se ovan), 4 smitningar från parkringsskada samt en skadegörelse på personbil (kan antas vara en smitning). I samband med en ungdomsfest så misshandlades två personer, varav en grovt med slag och sparkar. Under perioden så rapporterades 4 personer för rattfylleri/drog rattfylleri. 2 inbrott i fritidshus. 12 viltolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen